Читател на Plovdiv24.bg. се свърза с медията ни, за да сподели

...
Читател на Plovdiv24.bg. се свърза с медията ни, за да сподели
Коментари Харесай

Български пианист, достигна над 100 000 абонати в YouTube

Читател на  Plovdiv24.bg . се свърза с медията ни, с цел да показа за достиженията на своя брат в професионален и в персонален проект. Ето какво написа той до редакцията ни:

" Здравейте, бих желал да Ви споделя за моят брат, Станислав Станчев, който е първият български пианист, достигнал над 100 000 клиенти в платформата YouTube. Той свири на пиано от 4 годишен (в продължение на 33 години през прекъсване), има голям брой награди и осъществени концерти, две висши образования към НМА " Панчо Владигеров " и други. 

Станислав Станчев е роден на 10 декември 1986 в София. Започва да свири на пиано от 4-годишна възраст и негов първи учител е Мария Петрова. След началните си занимания по музика, продължава своето образование в Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков “ в класа на Богомила Няголова, а в последните класове взима уроци и при проф. Антон Диков, който оставя трайна диря в неговото образуване като музикант.

В интервала 2005-2010 година е студент в Национална музикална академия " Панчо Владигеров “ в класа по пиано на проф. Стела Димитрова- Майсторова и проф. Илия Чернаев. Първите си триумфи на музикална сцена получава още в ученическите си години, печелейки награди от Международен конкурс за инструменталисти, артисти и композитори " Музиката и земята “- София, " Международен конкурс за млади пианисти " Димитър Ненов “ - Разград, Национален конкурс за млади инструменталисти и артисти " Светослав Обретенов “ - Провадия и други

През годините е взимал участия в редица концерти и музикални планове в страната и чужбина, осъществил е записи за Българско национално радио. През 2017 година е част от трио " Пиргос “ (Германия). Активно концертира, като солист и репертоарът му е извънредно разнороден, простира се от композиции на Йохан Себастиан Бах, Доменико Скарлати, Лудвиг ван Бетовен, Фредерик Шопен, Франц Лист, Сергей Рахманинов до най-съвременна музика на 20-ти и 21-ви век ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР